Toiminta

Edunvalvonta

Valvomme insinööriopiskelijoiden etuja koulutuspoliittisesta ja sosiaalipoliittisesta näkökulmasta. Lyhyesti sanoen;

Koulutuspolitiikka kattaa kaikki koulutukseen ja opetukseen liittyvät asiat.
Sosiaalipolitiikka koskee opiskeluolosuhteisiin ja hyvinvointiin liittyviä asioita, kuten opetustilat, opiskelijapalvelut ja asuminen.

Edunvalvonnan saralla riittäisi usein puuhaa enemmän kuin ehdimme tai tiedostammekaan. Siksi onkin tärkeää saada yhteydenottoja suoraan jäsenistöltämme. Kun asia on "mustana valkoisella", siihen on tehokkaampaa puuttua kuin käytävähuhuihin. Olemme kiinnostuneita erityisesti insinööriopiskelijoita koskevista asioista, mutta tarvittaessa vähintäänkin välitämme asian oikealle taholle tai teemme yhteistyötä muiden opiskelijayhdistysten kanssa.


Yhteyshenkilötoiminta

Yhteyshenkilö eli tuttavallisemmin YH toimii linkkinä liiton ja luokan välillä. Yhteyshenkilö voi esimerkiksi avustaa Tekniikan Opiskelijoiden Työssäkäyntitutkimuksen teettämisessä, välittää tietoa luokalleen ja kutsua heitä tapahtumiin.

Kiinnostuneimmat voivat päätyä liiton tarjoamiin koulutuksiin, joiden aiheina ovat: järjestötoiminta ja kokoustekniikka, työnhaku ja palkka-asiat, neuvottelutaito ja työmarkkina-asiat.

Koulutukset antavat jo itsessään hyvää kokemusta työelämään. Yhteyshenkilön ei tarvitse kuulua yhdistyksen hallitukseen, mutta koulutus antaa hyvän pohjan aktiivitoiminnalle. Olemme kiinnostuneita tietämään kiinnostuksestasi. Voit esimerkiksi ottaa yhteyttä yhteyshenkilövastaavaamme.


Yhdistystoiminta - Miten pääsen mukaan toimintaan?

KoIO ry:n hallituksen toimikausi on yksi kalenterivuosi, ja tuleva uusi hallitus valitaan syyskokouksessa. KoIO ry:n jäsenenä olet tervetullut mukaan syys- ja kevätkokouksiin, - tai asettumaan itse ehdolle!

Hallitustoiminta on paljon muutakin kuin kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa. Kokoonnumme ajankohtaisten asioiden äärelle kuukausittain. Erilaisten juoksevien asioiden parissa toimimme lähes päivittäin. Tekemistä löytyy, ja tekijöitä tarvitaan! Uusien aktiivien löytäminen on tärkeää luontaisen nopean vaihtuvuuden vuoksi. Aiempaa kokemusta ei vaadita, - moni lienee löytänyt itsensä hallituksesta vahingossa.

Yhdistystoiminta tarjoaa aivan toisenlaisen ulottuvuuden opiskeluun, mikäli sille on valmis antamaan hieman omasta ajastaan. KoIO ry:n aktiivina saat arvokkaita eväitä työelämään ja sinulla on mahdollisuus tutustua myös muihin aktiiveihin ympäri Suomen.

Haluatko pyörittää lautapelikerhoa? Havaitsetko epäkohtia ympärilläsi? Pitäisikö tämän fontin olla Comic Sans? Tiedätkö jotakin, jota me ei tiedetä? Tule tutustumaan toimistoomme, vedä hallituksen jäsentä hihasta tapahtumissamme, ota yhteyttä joko Instagramissa tai sähköpostitse tai vähintäänkin tule mukaan seuraavaan yhdistyksen kokoukseemme!