Työttömyyskassa

Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO

Jos olet päätoiminen opiskelija ja työskentelet opintojen ohella tai kesällä vähintään 18 tuntia viikossa, kannattaa liittyä työttömyyskassaan, jotta voit aloittaa työssäoloehdon kerryttämisen. Työssäoloehto on 26 viikkoa. Työssäoloehdon tarkastelujaksoa voidaan pidentää opiskelujen takia enintään seitsemään vuoteen. Ehdon voi kerryttää useammasta työjaksosta eri työnantajilla ja väliin saa jäädä myös alle 18-tuntisia viikkoja.


Voit liittyä työttömyyskassan jäseneksi, kun olet töissä opintojen aikana. Kassan jäsenyys kannattaa hoitaa kuntoon heti ensimmäisen palkallisen työsuhteen alkaessa. Jos valmistuttuasi jäät työttömäksi tai joudut lomautetuksi uudessa työpaikassasi, työttömyyskassan jäsenenä voit olla oikeutettu ansiopäivärahaan, jos täytät työssäoloehdon tarkastelujakson sisällä. Tarkastelujakso voi alkaa aikaisintaan samasta päivästä, kun olet liittynyt työttömyyskassan jäseneksi. Lisätietoa saat KOKO-kassan sivuilta.


Ansiosidonnainen päiväraha on aina suurempi kuin peruspäiväraha. Suuntaa-antavan arvion voit laskea laskurin avulla.


Korkeasti koulutettujen kassa KOKOn kassamaksu on 63 euroa/vuosi vuonna 2023. Jos olet jo toisen työttömyyskassan jäsen, voit vaihtaa KOKO-kassaan.


KOKO-kassa ja liittyminen (Insinööriliitto)


Tiedot päivitetty 8/2023.